• Wedstrijdsecretariaat

 • Naam Categorie Telefoon E-mail
  Frenk van Wordragen Senioren 06-13926828 wssenioren@scg18.nl
  Anjo Versfeld Junioren (O14 t/m O19) 06-24253050 wsjunioren@scg18.nl
  Willy van Vught Pupillen (O7 t/m O13) 06-20909892 wspupillen@scg18.nl
 • Binnen SCG’18 hebben we zowel bij de senioren als ook bij de jeugd een wedstrijdsecretaris. De functie van wedstrijdsecretaris bij de jeugd is gesplitst in junioren en pupillen.

  WAT DOET HET WEDSTRIJDSECRETARIAAT?

  Het wedstrijdsecretariaat neemt een centrale plaats binnen onze voetbalvereniging. Zij is verantwoordelijk voor het goed verlopen van het (competitie- en beker)programma van alle te spelen wedstrijden. De wedstrijdsecretaris zorgt er onder andere voor dat:

  • elk thuis spelend team kleedruimte heeft en een veld krijgt toegewezen;
  • oefenwedstrijden worden geregeld in de zomer- en winterstop of op vrije zaterdagen. Dit uiteraard in samenwerking met coördinatoren hetzij leiders/trainers;
  • uitslagen van alle thuis gespeelde wedstrijden aan de KNVB worden doorgegeven. De overige formulieren worden op juistheid gecontroleerd;
  • wedstrijden worden verplaatst / ingehaald indien nodig;
  • verzoeken namens de vereniging worden ingediend bij de KNVB voor bijv. de klasse-indeling en voorkeurstijden van teams. Dit ook in samenwerking met coördinatoren;
  • leiders / trainers bij afgelastingen van wedstrijden worden geïnformeerd indien nodig.

  WEDSTRIJDEN VERZETTEN OF INHALEN

  Indien een wedstrijd moet worden verplaatst hetzij worden ingehaald, wordt dit met de tegenstander overlegd. Dit kan tot uiterlijk 8 dagen voor de wedstrijddag zonder tussenkomst van de KNVB.

  Bij een spelerstekort dient de leider/trainer of aanvoerder zelf voor vervanging te zorgen vanuit andere teams, eventueel met ondersteuning van de betreffende coördinator. Als dit niet lukt, kan de betrokken leider/trainer contact opnemen met de wedstrijdsecretaris van zijn categorie om de wedstrijd te verplaatsen hetzij in te halen. Dit zou bijvoorbeeld op een doordeweekse avond kunnen. In het algemeen is er goed met andere verenigingen te overleggen. 

  Mocht het echt niet lukken om een wedstrijd te verzetten, dan wordt de wedstrijd eruit gegooid en stelt de KNVB de wedstrijd opnieuw vast. Dit kost de vereniging dan wel een boete. We moeten er met z’n allen voor zorg dragen dat dat niet hoeft voor te komen.

  Voor wedstrijden die gepland staan in de herfst/carnaval/meivakantie graag ruim op tijd inventariseren bij je team of je voldoende spelers hebt en tijdig aangeven bij de wedstrijdsecretaris van je categorie als de wedstrijd verplaatst moet worden.

  Houd er rekening mee dat als je team uitkomt in de A-categorie de wedstrijd in principe vóór de oorspronkelijke datum gespeeld moet worden.