• SCG’18 verliest van koploper
    SCG’18 is er afgelopen zondag niet in geslaagd om voor een verrassing te zorgen door koploper Zwaluw VFC een of meer punten afhandig te maken. De uiteindelijke 1-4 doet vermoeden dat SCG geen schijn van kans had, maar dat had het zeker wel. Alleen miste de Gestelse ploeg het nodige fortuin om tot een goed resultaat te komen.
    In het begin van de wedstrijd gingen beide teams goed tegen elkaar op, al waren er weinig kansen te noteren. Daarin kwam in de 36e minuut verandering toen de spits van Zwaluw een voorzet vanaf links binnen wist te werken: 0-1. Dat leek ook de ruststand te worden maar daar dachten de SCG-spelers toch anders over. Uit een corner wist Jim Mutsaars de 1-1 binnen te werken en dart werd wel de ruststand.
    Na de rust trok Zwaluw het initiatief wat meer naar zich toe en dat resulteerde in de 65e minuut in een nieuwe voorsprong, na een goed opgezette aanval: 1-2. Kort na dit doelpunt maakte een van de Zwaluw-spelers een overtreding op Jack Castelijns van SCG. Na het daarop ontstane opstootje gaf de zeer warrig leidende scheidsrechter diverse spelers een gele kaart waaronder een tweede voor de aanvoerder van Zwaluw, die daarop het veld moest verlaten.
    Gek genoeg ging SCG niet beter voetballen met een man meer. Zwaluw speelde de bal goed rond al kwamen zij vooralsnog niet veel voor het Gestelse doel. Aan de andere kant had Jim Mutsaars een goede mogelijkheid om de gelijkmaker te scoren. Zijn harde schuiver ging echter net naast.
    In de slotfase kwam Zwaluw nog op een 3-1 voorsprong en toen was het Gestelse verzet wel gebroken, zeker toen Marco Hommeles na een overtreding met rood van het veld moest. Zwaluw kreeg nog een penalty, maar deze werd bekwaam gekeerd door keeper Levy Bekers. De bal ketste terug het veld in en de strafschopnemer kon zijn misser direct goed maken door de bal alsnog in het doel te tikken: 1-4. Dat werd ook de eindstand.
    Komende zondag gaat SCG op bezoek bij RKDVC in Drunen. Hopelijk kan er dan wel een resultaat worden behaald.