• Verdienstelijk gelijkspel voor SCG’18
    In de eerste officiële competitiewedstrijd van de nieuwe club SCG’18 is het eerste elftal erin geslaagd om een gelijkspel te behalen tegen RKDVC in Drunen. Voorafgaand aan de wedstrijd zou iedereen uit Sint-Michielsgestel hebben getekend voor een gelijkspel. Achteraf had vrijwel iedereen het gevoel dat er een overwinning in had gezeten omdat de uiteindelijke Drunense gelijkmaker pas 12 minuten voor tijd werd gescoord.
    De wedstrijd was nog maar amper begonnen of SCG’18 keek al tegen een achterstand aan. In de 6e minuut kwam RKDVC op voorsprong. Die was echter maar van korte duur want Sten van Vessem bracht zijn ploeg korte tijd later alweer op gelijke hoogte. Ook die stand bleef niet lang op het bord want RKDVC kwam opnieuw op voorsprong. SCG’18 beet opnieuw van zich af en na een mooie combinatie was het uiteindelijk Guus Schuurmans die de bal in het Drunense doel wist te werken. Er waren op dat moment 16 minuten gespeeld, maar toch waren er al 4 doelpunten gescoord. Hierna konden beide teams wat meer rust in hun spel brengen en werd er tot de rust niet meer gescoord.
    Na de rust bleef de rust ook overheersen. Bij SCG’18 kwam Mike van Lijssel in het team voor Bas de Langen. Er werden wat omzettingen gedaan wat tot gevolg had dat er nog nauwelijks kansen werden weg gegeven. Bij RKDVC bleef het ook rustig, tot SCG’18 een corner kreeg. Uit de corner van Roy Groenendaal ontstond zoveel paniek voor het doel, dat de bal uiteinddelijk voor de voeten van Marco Hommeles belandde en die aarzelde geen moment en bracht hiermee SCG’18 op voorsprong.
    Lange tijd zag het ernaar uit dat de Gestelnaren de winst mee naar huis zouden nemen al werd het RKDVC-offensief wel steeds feller. Even stond de verdediging niet helemaal goed en daarvan werd door RKDVC geprofiteerd en zo kwam de eindstand van 3-3 op het bord.
    Volgende week wacht de eerste thuiswedstrijd in deze competitie tegen TGG uit Den Bosch. Als er met dezelfde instelling als afgelopen zondag wordt gespeeld, moet er ook in deze wedstrijd een mooi resultaat kunnen worden behaald. De supportersvereniging Victoria zal, zoals elk jaar bij de eerste thuiswedstrijd voor de wedstrijd wel weer het een en ander in petto hebben, dus dat is een reden temeer om a.s. zondag naar sportpark Zegenwerp te komen.