• Verlies voor SCG’18
    SCG’18 is er in de uitwedstrijd tegen Margriet in Oss niet in geslaagd om een of meer punten te behalen. Het werd uiteindelijk een 3-1 nederlaag, maar er had meer in gezeten.
    In de beginfase waren beide teams aan elkaar gewaagd. Er waren wat kansen over en weer maar geen van de aanvallen leverde aanvankelijk een doelpunt op. In de 21e minuut kwam daar verandering in toen SCG-spits Dennis van Nistelrooij door de keeper van Margriet werd vast gehouden en dat leverde een penalty op, die door Dennis zelf werd benut, waardoor de stand op 0-1 kwam. Lang kon SCG deze voorsprong vast houden, onder andere door goed keeperswerk van Joris Schellekens. De stand bleef op het scorebord tot aan de rust.
    Na de rust zette Margriet steeds sterker aan. Vaak kon de Gestelse defensie met kunst en vliegwerk stand houden. Dat duurde tot de 74e minuut. Toen gaf de scheidsrechter ook aan Margriet een penalty, volgens hem voor het neerleggen van een tegenstander. Volgens de SCG-mensen was het echter een correcte sliding, maar de penalty was gegeven en ook deze werd feilloos benut. Korte tijd later kwam Margriet op voorsprong toen de rechtsbuiten, ogenschijnlijk uit buitenspelpositie, 2-1 wist te scoren. Dat het korte tijd later ook nog 3-1 werd, was nog slechts van belang voor de statistiek.
    Volgende week kan SCG’18 zich weer revancheren als het thuis gaat uitkomen tegen Helmondia. Eerder dit seizoen leek het er lange tijd op dat SCG de wedstrijd tegen Helmondia zou gaan winnen, maar in de allerlaatste seconde wist Helmondia nog gelijk te maken. Er is dus goede hoop op een mooi Gestels resultaat.
    Bij de foto: Kaj de Visser van SCG’18 omsingeld door spelers van Margriet.