• Goed spelend SCG’18 moet alsnog genoegen nemen met gelijkspel.
  SCG’18 speelde afgelopen zondag de lastige uitwedstrijd tegen Helmondia in Helmond. SCG speelde de tot op heden beste wedstrijd van het seizoen. Het kwam een kwartier voor tijd op voorsprong maar moest deze voorsprong in de allerlaatste seconden van de wedstrijd alsnog prijs geven, waardoor het genoegen moest nemen met een gelijkspel.
  In de eerste helft waren de ploegen tegen elkaar opgewassen. Er waren wel wat kansen aan beide zijden, maar tot grote paniek leidden die niet. Helmondia had wel het initiatief, maar SCG deed heel goed mee. In de eerste helft werd er niet gescoord.
  In de tweede helft klopte Helmondia wel wat nadrukkelijker op de Gestelse deur, maar ook SCG ging steeds beter voetballen. Helmondia kreeg betere kansen, maar steeds stond de Gestelse defensie goed en keeper Joris Schellekens redde een paar keer op fraaie wijze.
  In de 74e minuut werd de score geopend. In de verdediging van Helmondia ontstond paniek, waardoor een van de verdedigers de bal op de eigen lat kopte. Uit de rebound wist SCG-spits Kaj de Visser raak te koppen en dat betekende een verrassende 0-1. Lang hield SCG deze voorsprong vast. Af en toe kraakte het achterin, maar het doel werd schoon gehouden tot de allerlaatste seconde. Uit een van de vele corners in de slotfase wist Helmondia alsnog raak te prikken en zo eindigde de wedstrijd in 1-1. Van tevoren zou SCG hebben getekend voor een gelijkspel, maar nu voelde het toch een beetje als een nederlaag. Maar men mag trots zijn op het uiteindelijk behaalde resultaat en het vertoonde spel.
  Komende zondag ligt de competitie stil. Een week later speelt SCG’18 de streekderby thuis tegen Schiijndel. Als SCG dan net zo speelt als afgelopen zondag moet er een goed resultaat te behalen zijn.
  Bij de foto: SCG-speler Kaj de Visser (blauw-zwart) in fel duel met een tegenstander van Helmondia.