• Grote overwinning voor SCG’18
    SCG’18 heeft zich afgelopen zondag definitief veilig gespeeld. Door een 2-6 overwinning op DBN’22 zijn de Gestelnaren niet meer te achterhalen door een van de vijf ploegen die onderin spelen. Sterker nog SCG staat nu op een mooie vijfde plaats en daarvoor had iedereen, voorafgaand aan het seizoen, getekend.
    Hoewel de wedstrijd tegen DBN nauwelijks nog van belang was, wist SCG er toch een mooie wedstrijd van te maken.
    Na ongeveer een kwartier spelen wist Arthur Bot de score voor SCG te openen. De vreugde was echter van korte duur want in dezelfde minuut wist DBN tegen te scoren. Deze stand bleef tot 7 minuten voor de rust op het bord, maar toen ging het ineens hard. In deze zeven minuten scoorden Stan van Rooij en Arthur Bot ieder twee keer, wat voor de laatste dus een hattrick betekende. De rust ging derhalve in met een 1-5 voorsprong voor SCG. Als men alle kansen zou hebben benut Had het al bij rust in de dubbele cijfers kunnen staan, maar niemand van Gestelse kant die zich daasrover verder druk maakte.
    Na de rust ging het tempo aan beide zijden behoorlijk omlaag. Vanwege het warme weer geloofden veel spelers het wel. DBN scoorde in de 80e minuut nog tegen (2-5) maar Stan van Rooij maakte in de 86e minuut nog een doelpunt voor SCG, waardoor ook hij een hattrick maakte en de eindstand op 2-6 kwam en daarop viel niets af te dingen.
    Komende maandag (Tweede Pinksterdag) speelt SCG thuis tegen Haarsteeg, dat nog kans maakt op de derde periodetitel, dus SCG zal niets cadeau krijgen. Hopelijk wordt het dan ook weer een mooie wedstrijd.