• Verdiende nederlaag voor SCG’18

SCG’18 is er afgelopen zondag niet in geslaagd om een resultaat te behalen in de uitwedstrijd tegen Avanti’31 uit Schijndel. Het werd uiteindelijk een 3-0 nederlaag.

Voor de rust konden de Gestelnaren nog wel goed partij geven, al was het toen ook Avanti dat een veldoverwicht had. SCG’18 kon daar wel enkele gevaarlijke counters tegenover zetten. Sjoerd Simons zag zijn afstandsschot gekeerd worden door de Avanti-keeper en Arthur Bot ging vlak voor rust alleen op de keeper af, maar ook toen stond de keeper goed opgesteld en wist de inzet te keren. De verdediging van SCG moest veel meer doen om het doel schoon te houden, maar af en toe met kunst en vliegwerk lukte dat tot de rust.

Na de rust nam Avanti opnieuw het initiatief en het drukte SCG nog meer in de verdediging.
    Aanvallend kon SCG nog maar weinig uitrichten.
    In de 61e minuut had de SCG-verdediging geen verweer meer tegen een inzet van Avanti en scoorde het verdiend de openingstreffer:1-0.
    SCG begon zich na dit doelpunt wel even te weren. Arthur Bot ging op links goed door maar zijn inzet ging voorlangs waar een bal breed op de vrijstaande Dennis van Nistelrooij wellicht een betere optie was geweest. Diezelfde Dennis van Nistelrooij kon net niet bij een uitstekende voorzet van Ritchie van Oijen. Toen korte tijd later in de 69e minuut Avanti zijn tweede doelpunt wist te scoren was het Gestelse verzet gebroken.
    In de 83e minuut leek het erop dat SCG toch nog kon scoren. Daan van Uden soleerde mooi in het Avanti strafschopgebied,maar hij had net iets teveel tijd nodig om te scoren. Uit de rebound wist Avanti ook nog de 3-0 te scoren en toen was de wedstrijd definitief beslist.

Komende zondag speelt SCG’18 opnieuw een uitwedstrijd en wederom in Schijndel. Dit keer is Schijndel de tegenstander en ook dat zal een moeilijke wedstijd gaan worden.