• Nadat vorige week de uitwedstrijd tegen Boxtel met 2-1 werd gewonnen, volgde afgelopen zondag de eerste officiële thuiswedstrijd van de nieuwe Gestelse club SCG’18. Tegenstander was vierdeklasser RKKSV uit Kruisstraat. Op papier was dit een gemakkelijke tegenstander al zijn er ook in het amateur bekervoetbal wel eens verrassende uitslagen. Daar leek het afgelopen zondag heel even op, want RKKSV kwam verrassend op 0-1 door een prachtig afstandsschot van een van de spelers van RKKSV. Keeper Joris Schellekens was volledig kansloos.
    De stand werd echter snel recht getrokken door een intikker van SCG-spits Marco Hommeles. Amper een minuut later kwam SCG op voorsprong door een doelpunt van Sten van Vessem. Het begin was gemaakt en het beloofde wat voor de rest van de wedstrijd. Dat bleef in de eerste helft verder uit, zodat de rust met 2-1 inging.
    Na de rust bleef SCG’18 de betere ploeg, al leverde dat pas halverwege de tweede helft opnieuw een doelpunt op. Opnieuw Marc Hommeles wist het Kruisstraatse doel te vinden en zo kwam de stand op 3-1.
    Vlak voor tijd wist de ingevallen Nick Vliegenthart de 4-1 nog binnen te schuiven en daarmee was de wedstrijd definitief beslist.
    Komende zondag speelt SCG’18 de laatste voorronde bekerwedstrijd uit tegen Essche Boys in Esch. Een gelijkspel is voldoende voor de poulewinst, maar SCG’18 is het aan zijn stand (3e klasser tegen 5e klasser) verplicht om ook deze wedstrijd winnend af te sluiten.