• Ontstaan van de club

  Geschiedenis
  Wij zijn SCG'18 (Sportclub Gestel) uit het Noord-Brabantse Sint-Michielsgestel. Een voetbalclub die is opgericht per 1 juli 2018. De club is ontstaan vanuit een fusie tussen de plaatselijke RKVV Sint-Michielsgestel (opgericht 29 juli 1929) en vv SCI, gestart in 1948 als H.V.V. (Halderse Voetbal Vereniging) en sinds 1952 genaamd S.C.I. (Sport Club Irene). SCG'18 heeft ruim 1.000 leden en vele vrijwilligers.


  Clubkleuren
  Onze clubkleuren zijn blauw/zwart. De basiskleur zwart is de kleur welke beide voormalige voetbalclubs verbindt. RKVV Sint-Michielsgestel kende als clubkleuren namelijk geel/zwart en S.C.I. rood/zwart. De kleur blauw is de kleur van het dorp, zoals terug te vinden is in het wapen van het dorp Sint-Michielsgestel.


  Logo
  Ons asymmetrische logo wijkt af van de in het voetbal ‘gebruikelijke’ schild- of ronde batchvorm en bevat elementen van de gemeente (kleur blauw), aartsengel St. Michaël (de vleugel links), De Dommel (de lichtblauwe stromen), Heren van Herlaer (rood/gele banen) en uiteraard de clubnaam. Het woordmerk SCG’18 is opgebouwd uit ovale vormen die ontleend zijn aan schakels van een ketting, die het ‘samen sterk(er)’ uitbeelden.


  Visie
  Wij willen bekend staan als een herkenbare, gedegen dorpsclub waar iedereen welkom is. De club is niet alleen een sportplatform voor alle leden ?? mannen, vrouwen, meisjes, jongens ?? die de sport willen beoefenen, maar ook een club die breed maatschappelijk betrokken is bij de gemeenschap van dorpskern Gestel. Wij stellen graag onze accommodatie én vrijwilligers beschikbaar voor evenementen van scholen, buurten en andere (sport)verenigingen. Op voetbalgebied willen we elk lid de kans geven om zich te ontwikkelen op zijn of haar eigen niveau. Er is ruimte voor hen die maximale sportieve prestaties nastreven én ruimte voor de voetballers die hun sport vooral met plezier willen beleven. En dat allemaal op een goed geoutilleerde, op duurzaamheid gerichte accommodatie.