• Op donderdag 15 juli j.l. is Hans Groenendaal op 63-jarige leeftijd na een lang ziekbed overleden.

  Hans werd al op jonge leeftijd lid van Sint-Michielsgestel, waar hij alle jeugdelftallen doorliep met uiteindelijk een plaats in de selectie van het eerste en tweede elftal. Hij speelde vaak in het eerste maar het merendeel van de wedstrijden was hij toch actief in het tweede elftal. Samen met Faas Sengers is Hans ook jarenlang jeugdleider geweest.

  Na zijn actieve voetbalperiode werd Hans al snel gevraagd voor allerlei functies binnen de club. Zo kwam hij uiteindelijk ook in het bestuur terecht waar hij verantwoordelijk was voor de materialen. Tevens nam hij de technische zaken voor zijn rekening. Hans ging de discussie nooit uit de weg, maar hield wel altijd het belang van de club in de gaten met als motto: Er is niemand belangrijker dan de club. Toen het eerste elftal op zoek was naar een grensrechter, nam Hans die taak op zich en dat heeft hij zo’n 5 seizoenen gedaan.

  Toen de privatisering van de club gestalte begon te krijgen was Hans namens de club de woordvoerder naar de gemeente toe. Dat hij hierbij uitermate kritisch keek naar de gemeentelijke voorstellen behoeft verder geen toelichting. De club heeft veel aan zijn onuitputtelijke inzet bij deze zaken gehad.

  Na zijn tijd als bestuurslid ging Hans zich storten op de gemeentelijke politiek bij Gestels Belang, wat later opging in de Gestelse coalitie. Hij is nooit raadslid geweest, maar hij praatte op de achtergrond zeker mee.

  Op zondag was hij nog vaak als supporter aanwezig bij de wedstrijden van Sint-Michielsgestel, waar zijn zoon Rob inmiddels speler van het eerste elftal was geworden.

  Ons medeleven gaat uit naar zijn kinderen en familie. Mogen de vele mooie herinneringen aan Hans jullie de kracht geven om dit grote verlies te kunnen dragen.

  In verband met de coronamaatregelen zal de uitvaart in besloten kring plaatsvinden. De uitvaart is op woensdag 21 juli a.s. en begint om 10.30 uur. Belangstellenden kunnen de uitvaart volgen via de livestream: https://www.qubestream.nl/21721