• UPDATE 14 van het bestuur - Stand van zaken, Regiocup en accommodatie

  4 jun 2021 Editor
 • Goed nieuws. Met ingang van 5 juni zijn de coronaregels versoepeld. Jeugdwedstrijden tussen teams van verschillende verenigingen zijn dan weer volledig toegestaan en voetballers van 27 jaar en ouder mogen weer normaal trainen.

  Regiocup jeugd start op 5 juni
  De aangekondigde versoepelingen betekenen dat we op zaterdag 5 juni starten met de KNVB Regiocup voor jeugdvoetballers! We zijn er heel blij mee dat het eindelijk weer mag: het spelen van echte wedstrijden tegen gelijkwaardige teams van andere verenigingen. En dat is natuurlijk waar voetballers het meeste plezier aan beleven! De KNVB Regiocup wordt gespeeld in de volgende speelweekenden: 5/6 juni, 12/13 juni, 19/20 juni en 26/27 juni. Maandag 31 mei aan het einde van de dag publiceren we het programma in Sportlink en de Voetbal.nl-app.

  Helaas gelden de versoepelingen rondom het spelen van wedstrijden alleen voor jeugdteams tot en met de O18 (formeel hanteert de Rijksoverheid t/m 17 jaar), wat inhoudt dat de Regiocup niet door kan gaan voor de O19 en O23-teams.
  Op www.knvb.nl/regiocup hebben we een overzicht gemaakt van de meest gestelde vragen over de KNVB Regiocup.

  Kleedkamers en/of douchegelegenheid
  Met de verruimde maatregelen is het voor clubs weer toegestaan om gebruik te maken van de kleedkamers en douches. Uiteraard nog wel met de basismaatregelen in acht nemend, denk bijvoorbeeld aan de anderhalve meter afstand.

  • Deze mogelijkheid bieden wij WEL aan op zaterdag voor onze thuiswedstrijden van de Regiocup. Wij adviseren onze eigen spelers om zoveel als mogelijk thuis om te kleden en te douchen.
  • Op trainingsdagen kan GEEN gebruik gemaakt worden van de kleedkamers en douches.

  Houd er rekening mee dat elke club zelf bepaalt of zij de accommodatie openstellen. Het kan dus zijn dat bij uitwedstrijden er niet omgekleed en gedoucht kan worden.

  Kantines en terrassen
  Kantines (en terrassen) zijn gelijkgetrokken met de reguliere horeca en mogen dus open onder dezelfde voorwaarden als die er voor de horeca geformuleerd zijn.
  Dit is voor onze kantine niet te realiseren en zeker niet te handhaven. Vandaar dat wij voor een tussenoplossing gekozen hebben.

  • De kantine zelf is gesloten.
  • Er is wel een afhaalpunt bij de serre vanaf de terraszijde.
  • Deze is alleen op zaterdag (in beginsel) tussen 08.30 – 16.30 uur open.
  • Er wordt koffie/thee/frisdrank en een beperkt aantal snacks (tosti, worstenbrood, chips, snoep) aangeboden
  • Er wordt GEEN alcoholische dranken verkocht

  Publiek
  Er is geen publiek toegestaan op het sportpark. Uitzondering hierop is voor:

  • ouders van kinderen die bij uitwedstrijden voor vervoer zorgen. Zij worden door de KNVB beschouwd als teambegeleiders. Wij hanteren de grens van maximaal 5 ouders per team naast leider/trainer voor onze uitwedstrijden en voor de tegenstander op ons sportpark
  • vrijwilligers, trainers/leiders van het jeugdteam, scheidsrechters, en begeleiders van de tegenstander mogen op het sportpark komen. Aanwezigheid is functioneel toegestaan.

  Trainingen en wedstrijden senioren
  Tweede mooie versoepeling is dat senioren met ingang van 5 juni weer volledig mogen trainen en onderlinge trainingswedstrijdjes mogen spelen bij de eigen vereniging. Dit allemaal zonder beperkingen in groepsgrootte en zonder dat er onderling 1,5 meter afstand gehouden hoeft te worden. Helaas mogen senioren nog geen wedstrijden spelen tegen teams van andere verenigingen.


  Corona
  Het gaat gelukkig steeds meer de goede kant op met het aantal besmettingen. De cijfers dalen. Echter we zijn er nog niet. We benadrukken dat het van groot belang blijft dat wij de corona regels en richtlijnen goed blijven opvolgen. Meestal loopt dat goed, maar we merken wel dat de corona zich steeds meer bij de jeugd manifesteert. Vandaar dat met regelmaat teams niet kunnen trainen of regiocupwedstrijden worden afgelast.
  Vandaar dat een beroep doen op de ouders om in de volgende gevallen uw zoon/dochter niet naar het sportpark te laten komen. Sterker nog, we stellen dat het niet is toegestaan om in de volgende gevallen op het sportpark te komen:

  • Wanneer uw zoon/dochter corona-positief is
  • Wanneer uw zoon/dochter klachten heeft die corona-gerelateerd zijn
  • Wanneer uw zoon/dochter wacht op een test of op een testuitslag
  • Wanneer uw zoon/dochter in quarantaine moet vanuit GGD-richtlijnen, bijvoorbeeld wanneer hij/zij in aanraking is geweest met iemand anders die corona-positief is

  Wanneer u met één van bovenstaande situaties te maken hebt is het van groot belang dat u de leider/trainer van het team waar uw zoon/dochter speelt te informeren. Die deelt op zijn/haar beurt de informatie met Sjaak Thijssen. Hierdoor houden wij het overzicht wat er zich binnen de vereniging afspeelt en de juiste stappen gezet kunnen worden om het voetbal zoveel als mogelijk te kunnen blijven spelen.
  Voor iedereen, jullie kinderen, de trainers/leiders, de gehele jeugdstaf, de diensten van toezicht, de onderhoudsmensen, staat voor ons de gezondheid bovenaan.

  Hoop
  We krijgen steeds meer de hoop dat wij elkaar na de zomer weer op het sportpark kunnen ontmoeten. Daar kijken we erg naar uit. Tot dan blijf voorzichtig en denk aan de gezondheid van de ander.

  Bestuur SCG’18